Når ens liv går så hurtigt, at man ikke kan følge med

Kategorier Tanker fra en bipolar

Hvis du har en gammel båndoptager, så prøv at find den frem, hvis ikke, så forestil dig den for dig. En firkantet lille sølv grå boks med nogle forskellige knapper ude på siden. Der er bl.a. en spol frem knap, en spol tilbage knap, en stop knap, en pause knap og en play knap. Kan du forstille dig den?
Forestil dig så at hele dit liv er komprimeret sammen til ét lille bånd, hvis film indeholder alle øjeblikke du nogensinde har oplevet. Forestil dig at du trykker på knappen ‘spol frem’ og se, hvordan filmen begynder at rulle inde i båndet. Sådan føles mit liv. Som en film, der konstant er på spol og det kan derfor, til tider, være utroligt svært at følge med, for at stoppe op og trække vejret er ikke en mulighed for sådan én som mig.

Jeg hedder Sandra, og jeg er Bipolar. Eller jeg lider af en psykisk sygdom, kaldet ManioDepressiv.
Ligesom alle andre oplever jeg hver dag at være glad. Men for mig er min glæde ikke almindelig glæde for jeg bliver ikke længere glad, jeg bliver manisk. Og når jeg bliver det, så kan jeg pludselig overskue og overkomme alt i verdenen. Jeg ser mig selv for mig, stående som wonder woman i en oprejst stilling med hænderne placeret i siderne, og skuler ud over mit liv, og med ét kan jeg klare alt. Jeg løber 110 km/t og holder ikke pauser. Jeg sprinter i en tempo, hvor ingen kan følge med. Jeg er uovervindelig, lige indtil at filmen knækker og jeg ligger, som en brugt karklud på køkkengulvet med alle kræfter vredet ud af mig, kun i stand til at græde… Sådan er min hverdag. Alle andre følelser er skiftet ud med to overordnede, depression og mani, og som en pingpong maskine veksler jeg imellem dem. Frem og tilbage, som skruen uden ende og det er nu ved at gå op for mig, at der på min båndoptager kun findes to knapper. En ‘pause knap’ og en ‘Spol frem knap’ for sådan er mit liv. Et liv med Mani og et liv med depression.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *